Acasă Uncategorized O mie de soldati ai Arabiei Saudite au intrat în Bahrain

O mie de soldati ai Arabiei Saudite au intrat în Bahrain

DISTRIBUIȚI

99215 – 14032011 – O mie de soldati ai Arabiei Saudite au intrat luni in Bahrain pentru a proteja cladirile si instalatiile guvernamentale in contextul confruntarilor violente din ultimele zile dintre fortele de securitate si majoritatea siita, transmite Reuters, citand surse oficiale de la Riad, capitala Arabiei Saudite.

„Aproximativ o mie de soldati sauditi au patruns in Bahrain la primele ore ale diminetii de luni. Ei sunt parte a fortei Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC) care va proteja instalatiile guvernamentale”, a afirmat sursa saudita.

Regimul sunnit de la Manama, capitala Bahrainului, a solicitat statelor din GCC sa trimita soldati pentru a pune capat protestelor majoritatii siite, care au dus la confruntari violente cu trupele de securitate.

Gruparile de opozitie din Bahrain au declarat ca orice interventie a statelor din GCC este „o declaratie de razboi si o ocupatie”. Opozitia a anuntat ca s-a intalnit cu conducatorul regatului pentru a discuta un mecanism de dialog national care sa puna capat protestelor.

Oficialii de la Riad se tem ca orice demonstratii ale siitilor din Bahrain ar putea incuraja proteste ale siitilor din provinciile sale estice, centrul industriei petroliere saudite.

Informatiile despre interventia trupelor GCC au venit la o zi dupa ce trupele de securitate din Bahrian s-au confruntat cu manifestanti siiti.

Luna trecuta, cel putin sapte persoane au fost ucise in confruntarile dintre gruparile de opozitie si fortele de securitate la Manama. – www.promptmedia.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.