Acasă Uncategorized Paris: Un avion încărcat cu bor a plecat spre Fukushima unde situaţia...

Paris: Un avion încărcat cu bor a plecat spre Fukushima unde situaţia se înrăutăţeşte

DISTRIBUIȚI

99311 – 17032011 – Un prim avion francez care transporta materiale si bor, agent chimic pentru a intarzia procesul de fusiune nucleara care ameninta reactoarele centralei electrice japoneze din Fukushima, a plecat joi dimineata spre Japonia, a anuntat ministrul energiei, Eric Besson. Autoritatile japoneze anunta ca nu au putut folosi camioane cisterna echipate cu tunuri de apa la reactorul de la Fukushima 1 din cauza radiatiilor mari, a relatat postul public de televiziune NHK. „In aceasta dimineata, primul avion francez a decolat avand la bord 95 de tone de bor, o substanta chimica care ajuta la intarzierea procesului de fusiune, si am dat,

 

 

 

 

 

 

de asemenea, echipamente de protectie impotriva radiatiilor, a spus ministrul francez pe canalul de televiziune France 2.

Grupul nuclear francez Areva a anuntat miercuri ca a inchiriat un avion care sa plece „cat mai curand posibil” spre Japonia, cu echipament de protectie si 100 de tone de acid boric. Echipamentul consta din 3.000 masti de protectie, 10.000 de costume si 20.000 de perechi de manusi.

Si compania de electricitate FED a anuntat ca pregateste sa trimita „echipe” si „hardware”, in Japonia pentru a ajuta compania Tokyo Electric Power (TEPCO), care opereaza centrala nucleara de la Fukushima 1.

Autoritatile japoneze se lupta pentru a preveni un dezastru nuclear major la uzina de la Fukushima.

Si presedintele american, Barack Obama, i-a propus premierului japonez Naoto Kan sa trimita in Japonia mai multi experti americani in domeniul nuclear, pentru a ajuta autoritatile nipone sa rezolve criza de la centrala Fukushima, a anuntat joi Guvernul de la Tokyo.

„Presedintele Obama l-a informat pe premierul Kan ca Statele Unite sunt pregatite sa furnizeze mai mult sprijin, trimitand mai multi experti in domeniul nuclear si participand la eforturile de reconstructie pe termen mediu si lung”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului japonez, Yukio Edano, in cadrul unei conferinte de presa. Experti americani sunt deja prezenti in Japonia, de la inceputul saptamanii.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,5 grade, s-a produs joi in largul arhipelagului Vanuatu din Pacific, a anuntat Institutul American de Geofizica (USGS), dar nu s-a emis nicio avertizare de tsunami, informeaza AFP. Centrul pentru tsunami din Pacific a avertizat ca acest cutremur are potentialul de a provoca un tsunami si le-a cerut autoritatilor locale sa fie vigilente.Comisia americana de Reglementare Nucleara a anuntat ca nivelul radiatiilor in zona centralelor nucleare afectate de cutremurul din Japonia este foarte ridicat si ca acesta ar putea fi letal pentru echipele de salvare, relateaza Reuters. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.