Acasă Uncategorized Sfântu Gheorghe: Primarul arestat al municipiului Târgu Secuiesc a fost suspendat din...

Sfântu Gheorghe: Primarul arestat al municipiului Târgu Secuiesc a fost suspendat din funcţie

DISTRIBUIȚI

99231 – 15032011 – Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru luare de mită, a fost suspendat luni din funcţie prin ordin al prefectului. Primarul îşi va putea relua atribuţiile în situaţia în care Curtea de Apel Braşov, unde se judecă marţi recursul la sentinţa de arestare preventivă, îl va repune în libertate.

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat că a primit o adresă din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov prin care i s-a adus la cunoştinţă că tribunalul a dispus arestarea preventivă a lui Racz Karoly pe o durată de 29 de zile, până în data de 9 aprilie, inclusiv, iar în aceste condiţii, conform procedurii, primarul a fost suspendat din funcţie, atribuţiile acestuia fiind preluate de viceprimarul Szarvadi József.

”Prezumţia de nevinovăţie este valabilă în toate cazurile, deci şi în cazul primarului de la Târgu Secuiesc. Dacă se va decide eliberarea domnului Racz Karoly până la pronunţarea unei sentinţe definitive dumnealui îşi va recăpăta atribuţiile de primar’, a declarat prefectul Gyorgy Ervin, citat de Administratie.ro. Avocatul Sorin Vidican a precizat că instanţa braşoveană care va judeca recursul formulat de clientul să nu se va pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei acestuia, ci dacă cercetările vor fi continuate cu inculpatul în stare de libertate sau în arest.

Racz Karoly a fost arestat preventiv sâmbătă seara pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită, la o zi după ce a fost prins în flagrant de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie luând mită 10.000 de lei de la un denunţător, administratorul unei balastiere care avea un contract de prestări de servicii cu Primăria Târgu Secuiesc.

Potrivit procurorilor DNA, în sarcina inculpatului s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată, şi anume faptul că în perioada aprilie 2010-februarie 2011 ar fi primit de la denunţător 41.000 de lei în mai multe tranşe drept garanţie pentru derularea fără probleme a contractului de prestări servicii ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră, emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate. Sorin Vidican afirmă că nu există probe suficiente la dosar pentru a susţine acuzaţia de luare de mită şi că Racz Karoly ar fi primit cei 10.000 de lei cu titlul de împrumut de la denunţător, aflându-se în relaţii de amiciţie cu acesta. Racz Karoly se află la primul mandat, fiind ales în 2008 pe listele Partidului Civic Maghiar. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.