Acasă Uncategorized Sfântu Gheorghe: Primarul din Târgu Secuiesc a fost arestat pentru luare de...

Sfântu Gheorghe: Primarul din Târgu Secuiesc a fost arestat pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

99174 – 13032011 – Tribunalul Covasna a emis, sambata, mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele primarului municipiului Targu Secuiesc, Racz Karoly.

Primarul Racz Karoly fusese retinut, vineri seara, de procurorii DNA – Serviciul teritorial Brasov, pentru luare de mita, dupa ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societati comerciale din localitate pentru a sprijini firma in contractul cu Primaria. Primarul a fost prins, vineri, in flagrant delict de procurorii DNA, in timp ce primea o transa de 10.000 de lei de la administratorul societatii respective.

Conform procurorilor, dupa incheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestari servicii intre municipiul Targu Secuiesc si o societate comerciala (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de cariera si balastiera), Racz Karoly, in calitate de primar al orasului, i-a pretins administratorului firmei respective o suma de bani in scopul derularii fara probleme a contractului, si anume „emiterea de comenzi din partea Primariei si aprobarea cu celeritate a platii produselor livrate”.

Astfel, in perioada aprilie 2010 – februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societatii respective, cu titlu de mita, suma de 41.000 de lei. Societatea a platit lunar cate 4.000 de lei in perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei in luna noiembrie 2010 si 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul a anuntat ca va ataca cu recurs decizia Tribunalului Covasna.

Unul dintre avocatii primarului a spus ca nu exista suficiente probe la dosar pentru a sustine acuzatia de luare de mita adusa de procurorii DNA. Acesta a afirmat ca nimeni nu contesta ca denuntatorul i-ar fi dat bani primarului, insa edilul sustine ca a luat cu imprumut acesti bani, fiind prieten cu denuntatorul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.