Acasă Uncategorized Sfântu Gheorghe: Tribunalul Covasna a suspendat maghiarizarea denumirilor de străzi din Sfântu...

Sfântu Gheorghe: Tribunalul Covasna a suspendat maghiarizarea denumirilor de străzi din Sfântu Gheorghe

DISTRIBUIȚI

99464 – 22032011 – La sesizarea Forumului Civic al Romanilor din Covasna Harghita si Mures, Tribunalul Covasna a suspendat hotararile adoptate de Consiliul Local Sfantu Gheorghe, controlat de catre UDMR si PCM, adoptate in luna mai anul trecut la propunerea primarului, UDMR-istul Antal Arpad, in urma carora au fost maghiarizate denumirile a zeci de strazi din municipiul Sfantu Gheorghe. Asupra ilegalitatii acestor hotarari s-a pronuntat si Corpul de Control al Ministrului Administratiei si Internelor, care a constatat o serie intreaga de ilegalitati.

Schimbarea denumirii Bulevardului 1 Decembrie 1918, dar si a altor denumiri de strazi din Sfantu Gheorghe, a fost permanent pe agenda consiliului local controlat de UDMR si PCM, si a primarilor UDMR din Sfantu Gheorghe. In acest sens, in 1998 tot in baza unei hotarari a Consiliului Local  Sfantu Gheorghe au fost amplasate tablite cu denumirea „Petofi Sandor” in locul celor cu „1 Decembrie 1918” iar dupa castigarea proceselor de catre prefectii romani Tatu Gheorghe si Horia Grama, tablitele cu „Petofi Sandor” au fost inlaturate prin executare silita in anul 2002.

In anul 2009 si prefectul Codrin Munteanu a obtinut anularea in instanta a unor hotarari din anul 2005 neatacate de prefectul UDMR Gyorgy Ervin, acelasi prefect care, repus in functie, a trecut cu vederea si in anul 2010 hotararile nelegale in complicitate cu subprefectul Ionascu Valentin.  Daca de la primarul Antal Arpad nu ne putem astepta la altceva, de la functionarii statului roman, prefectul Gyorgy Ervin si Ionascu Valentin, sigur ca trebuie sa avem pretentii deoarece ei sunt platiti din bani publici sa asigure respectarea legii si nu sa se faca pres in fata ilegalitatilor patronate de UDMR. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.