Acasă Uncategorized Siria: Politia siriană a deschis focul impotriva manifestanţilor

Siria: Politia siriană a deschis focul impotriva manifestanţilor

DISTRIBUIȚI

99646 – 28032011 –   Fortele de securitate siriene au deschis focul impotriva sutelor de demonstranti care protestau luni, la Deraa, impotriva legilor privind starea de urgenta, a declarat un martor, transmite Reuters. Violentele s-au produs in aceeasi zi in care vicepresedintele sirian a afirmat ca liderul de la Damasc, Bashar al-Assad, va anunta in urmatoarele doua zile decizii importante care „vor bucura poporul sirian”.

Potrivit unui martor din Deraa, demonstrantii s-au adunat in piata centrala din oras, strigand „Vrem demnitate si libertate” si „Fara legi ale starii de urgenta”.

Vineri, fortele de ordine s-au confruntat cu protestatarii din Deraa. Potrivit unui oficial sirian, manifestatiile de vineri s-au soldat cu 13 morti, intre care doi pompieri si un angajat ucisi de protestatari, in conditiile in care militanti pentru drepturile omului au mentionat cel putin 25 de morti.

O miscare de contestare fara precedent a inceput in 15 martie in Siria, in urma unui apel lansat pe o pagina Facebook, intitulat „Revolutia siriana impotriva lui Bachar al-Assad 2011”, care cerea manifestari pentru „o Sirie fara tiranie, fara lege de urgenta si fara tribunale exceptionale”.

Presedintele Bashar al-Assad, al carui partid Baas se afla la putere de peste 40 de ani, nu a intervenit public de la debutul manifestarilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.