Acasă Uncategorized Slatina: Bursă de cereale la Corabia

Slatina: Bursă de cereale la Corabia

DISTRIBUIȚI

98902 – 03032011 – Consiliul Judeţean Olt a lansat proiectul „Bursă de cereale în oraşul Corabia„, iar potrivit preşedintelui CJ Olt, Paul Stănescu, în această primăvară vor începe lucrările de execuţie pentru clădirea sediului administrativ al bursei, prima de acest gen din Oltenia.

Înfiinţarea bursei de cereale din Corabia este un proiect cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, valoarea investiţiei depăşind opt milioane de lei, sumă din care va fi ridicat sediul, un imobil cu mai multe etaje ce va avea o suprafaţă construită de peste 1.000 de metri pătraţi.

În clădire vor funcţiona un sediu administrativ, un laborator pentru calitatea cerealelor cu active specifice dezvoltării activităţii de tranzacţionare la bursă şi un laborator pentru certificarea calităţii cerealelor. Preşedintele CJ Olt a justificat investiţia prin faptul că sudul judeţului este preponderent agricol, iar oraşul Corabia are o situaţie economică precară, dar, având în vedere că în localitate există şi un port funcţional, bursa de cereale ar putea revigora activitatea economică din zonă.

„Nu putem vorbi deocamdată la noi de o piaţă a cerealelor deoarece producătorii vând cerealele pe unde pot, sunt foarte mulţi speculanţi şi o bursă a cerealelor ar putea să facă ordine în domeniu mai ales că la Corabia există tradiţie în comerţul cu cereale, a existat şi un port pentru cereale şi trebuie luat în calcul potenţialul mare reprezentat de comerţul transfrontalier cu cereale prin portul de la Corabia”, a mai spus Paul Stănescu, citat de Administratie.ro.

Acesta a menţionat că pentru agricultori o problemă o constituie lipsa unei pieţe unde să îşi tranzacţioneze produsele, iar bursa de la Corabia „dorim să fie una reală care să stabilească preţurile pentru producători şi cumpărători. La această bursă ne dorim să avem acţionari toţi producătorii agricoli. Se vor permanentiza prin acest proiect şi relaţiile economice transfrontaliere cu partea bulgară”, a adăugat Stănescu. În prezent, pentru bursa de cereale din Corabia sunt în curs procedurile de licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de execuţie, care ar putea începe în două-trei luni. Bursa trebuie să fie dată în folosinţă până la finele anului 2013. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Ioan Ciugulea, a menţionat că bursa de cereale va crea şi locuri de muncă, cel puţin 13, numărul minim de salariaţi permanenţi ai acesteia. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.