Acasă Uncategorized Slatina: Mandatul de arestare al lui Bercea Mondial a fost prelungit cu...

Slatina: Mandatul de arestare al lui Bercea Mondial a fost prelungit cu 30 de zile

DISTRIBUIȚI

99209 – 14032011 – Tribunalul Olt a decis, luni, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, acuzat de tentativă de omor. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Olt, mandatul de arestare pentru Bercea Mondial a fost prelungit până în 16 aprilie.

Cunoscutul cap al lumii interlope din Slatina a fost arestat de Tribunalul Olt în 20 februarie, într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care în urma incidentului a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În referatul Tribunalului Olt de arestare preventivă a lui Bercea Mondial, citat de Realitatea Tv, se arată că acesta susţine în declaraţia dată instanţei că este convins că „atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal”, date fiind „alianţe” cu persoane publice importante, „care i-au botezat pe fiii săi”.

„Pericolul concret rezultă şi din conduita generală a inculpatului, caracterizată prin megalomanie şi spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal, pe baza numeroaselor sale legături de afinitate prin alianţe realizate cu persoane cu funcţie de conduită publică importante, care i-au botezat pe fiii săi, aşa cum rezultă din chiar declaraţia inculpatului, luată la această instanţă”, se arată în referatul Tribunalului Olt privind arestarea preventivă a lui Sandu Anghel.

Procurorul Eugen Iacobescu, cel care instrumentează dosarul în care Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este inculpat pentru tentativă de omor calificat, declara că Bercea este cercetat în mai multe dosare de şantaj şi cămătărie, el fiind „cel mai bogat om” din judeţ.

„Parchetul nu a aşteptat ca Bercea Mondial să comită o tentativă la omor calificat pentru a începe urmărirea penală împotriva lui. Avem dosare la Parchet pe care le instrumentăm. Are de răspuns la foarte multe întrebări. De exemplu, cum şi-a construit imperiul financiar şi imperiul imobiliar. Bercea Mondial este cel mai bogat om din judeţul Olt”, declara Eugen Iacobescu.

El susţinea că în cazul lui Sandu Anghel se poate vorbi de „caracatiţa Bercea”.

În februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

Fratele şefului statului susţine că nu ştia cine este Sandu Anghel atunci când acesta i-a cerut sa îi boteze nepoata, precizând că preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat lipsa unei discuţii înainte de decizia „neoportună”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.