Acasă Uncategorized Sofia: Proiectul centralei nucleare de la Belene, suspendat trei luni

Sofia: Proiectul centralei nucleare de la Belene, suspendat trei luni

DISTRIBUIȚI

99630 – 28032011 –  Bulgaria si Rusia vor semna saptamana aceasta un moratoriu pe trei luni privitor la proiectul construirii centralei nucleare de la Belene, transmite Sofia News Agency.

Moratoriul va fi valabil pana cand va fi calculat costul exact al centralei, va fi facuta o evaluare completa a riscurilor seismologice si vor fi clarificate si alte chestiuni disputate, a precizat premierul Boiko Borisov.

O comisie tehnica pentru proiectul Belene a pus Rusiei 30 de noi intrebari dupa incidentul de la centrala nucleara de la Fukushima din Japonia, avariata de cutremurul devastator si de tsunami-ul din 11 martie, a informat ministrul bulgar al economiei si energiei, Traicio Traikov. Ministrul a spus ca Bulgaria va cere de la contractor garantii de siguranta suplimentare, care sa fie confirmate de Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si de Comisia Europeana.

Pana la sfarsitul anului 2011, Ministerul Energiei de la Sofia va examina si va evalua, in colaborare cu AIEA, siguranta proiectului Belene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.