Acasă Uncategorized Târgu Mureş: Primăria Târgu Mureş inventează tichetul social

Târgu Mureş: Primăria Târgu Mureş inventează tichetul social

DISTRIBUIȚI

99546 – 24032011 –  Targu Mures vrea sa acorde tichete sociale in valoare de 70 de lei persoanelor care se incadreaza in criteriile stabilite pentru acordarea ajutorului de incalzire si celor cu handicap grav.

Potrivit reprezentantilor institutiei, tichetele sociale se vor acorda lunar pentru cumpararea de medicamente si alimente, celor care realizeaza venit net de pana la 615 lei pe luna/persoana si nu detin bunuri ce conduc la excluderea acordarii ajutorului pentru incalzirea locuintei, si persoanelor cu handicap grav cu insotitor, indiferent de venit, transmite Citynews.

„Acest program de prestatii sociale acordat sub forma unor tichete sociale este o alternativa la programul „Sa ne ingrijim bunicii”si la cantinele de ajutor social, cu precadere  pentru persoanele cu diabet sau cei care din motive medicale trebuie sa respecte un regim alimentar mai deosebit, pe care programul „Sa ne ingrijim bunicii” nu-l poate oferi. De asemenea avem si un procent de 1-2% de nemultumiti, care ar avea posibilitatea unei alternative”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare care urmeaza sa fie supus votului in urmatoarea sedinta ordinara de Consiliu Local. 

Persoanele care beneficiaza de programul „Sa ne ingrijim bunicii” vor trebui sa renunte la aceasta daca aleg  sa primeasca tichetul social de 70 de lei pe luna. – www.promptmedia.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.