Acasă Uncategorized Târgu Mureş: UDMR nu renunţă la obţinerea autonomiei pe toate nivelurile

Târgu Mureş: UDMR nu renunţă la obţinerea autonomiei pe toate nivelurile

DISTRIBUIȚI

99370 – 20032011 – UDMR nu renunţă la dezideratele din programul său, care prevăd obţinerea autonomiei pe toate nivelurile, a declarat, sâmbătă, la Tîrgu Mureş, Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii.

            Kelemen Hunor a spus că nu comentează declaraţiile ministrului de Externe, Teodor Baconschi, potrivit cărora România acceptă autonomia culturală, dar nu şi pe cea pe criterii etnice.

Liderul UDMR a subliniat că programul Uniunii este cunoscut şi că formaţiunea politică pe care o reprezintă nu renunţă la dezideratele cuprinse în acesta, chiar dacă va dura un timp până ce ele vor fi atinse. 

            „Nu comentez declaraţiile lui Baconschi. Noi avem în programul nostru prevăzut ceea ce cunoaşteţi foarte bine şi am propus în Parlament câteva proiecte de legi care au fost respinse. Noi nu scoatem dezideratele noastre din program, dar nu am de ce să comentez eu declaraţiile domnului Baconschi. Nu o să comentez. Eu vorbesc de UDMR, de programul nostru, de dezideratele noastre. Va dura până vom atinge aceste deziderate, pentru că aici este vorba despre un lucru care produce anumite sensibilităţi şi doar cu dialog, cu argumente, cu convingere şi doar prin mijloace politice se poate atinge orice deziderat în ceea ce priveşte identitatea naţională, identitatea culturală. Altfel nu se poate. Cât va dura, nu ştiu. Nu o să dau termen, nu am luat diploma la Delphi”, a spus Kelemen, citat de Antena 3.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat, vineri,  la Târgu Mureş, că România acceptă autonomia culturală, dar nu şi pe cea pe criterii etnice.

„Sigur, ca poziţie de principiu, poziţia României nu se va schimba. Acceptăm autonomia culturală, ca şi procesul de descentralizare administrativă, nu autonomia pe criterii etnice sau teritoriale”, a declarat Baconschi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.