Acasă Uncategorized Tripoli: Libia ameninta ca va ataca traficul aerian si maritim din Marea...

Tripoli: Libia ameninta ca va ataca traficul aerian si maritim din Marea Mediterana

DISTRIBUIȚI

99338 – 18032011 – Ministerul libian al Apararii a declarat joi seara ca Libia va ataca traficul aerian si maritim din Marea Mediterana daca Consiliul ONU va vota astăzi proiect de rezolutie privind instituirea unei zone de interdictie aeriana, fapt ce ar deschide calea bombardamentelor in Libia, potrivit AFP.

Consiliul ONU a ajuns la un acord asupra unui proiect de rezolutie privind instituirea unei zone de interdictie aeriana, care va fi supus votului joi. „A fost pus la punct un proiect de rezolutie… Dar acest lucru nu inseamna ca este batut in cuie”, a subliniat un diplomat din cadrul ONU, potrivit caruia cele 15 tari membre ale Consiliului de Securitate inca mai pot sa modifice textul.

Ambasadorul american la ONU, Susan Rice, a apreciat ca acesta ar trebui sa ia in calcul „sa mearga dincolo de o simpla zona de interdictie aeriana”.

Colonelul Kadhafi pregateste un „adevarat genocid” in Libia, a avertizat, anterior, adjunctul ambasadorului libian la ONU, Ibrahim Dabbachi, care a abandonat regimul, facand apel la o interventie rapida din partea comunitatii internationale, pe care o tergiverseaza de mai multe zile.

Muammar Kadhafi a anuntat, miercuri seara, ca fortele sale vor purta joi o „batalie decisiva” pentru cucerirea orasului Misrata, al treilea cel mai important oras din tara, la 150 de kilometri est de Tripoli, asupra caruia insurgentii afirma ca au pastrat controlul, in pofida unei ofensive a trupelor pro-Kadhafi, in care au fost ucise, potrivit acestora, cel putin patru persoane, iar alte aproximativ zece au fost ranite.

„Astazi, la Mistrata, a inceput o batalie, iar maine se va da o batalie decisiva”, a declarat liderul libian, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea nationala.

In plus, Kadhafi a exclus sa „dialogheze” cu rebelii, pe care i-a asimilat unor agenti al-Qaida, intr-un interviu publicat joi de cotidianul francez Le Figaro, in care a apreciat ca organismul creat de opozanti la Benghazi, Consiliul National de Tranzitie (CNT), „nu are nicio valoare”.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut incetarea violentelor si a avertizat ca „omorarea oamenilor nevinovati si dezarmati este o crima contra umanitatii”, iar cei vinovati de acest lucru vor avea de raspuns in fata justitiei. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.