Acasă Uncategorized Bucureşti: CIADO acuză Senatul că favorizează consumul de droguri în România

Bucureşti: CIADO acuză Senatul că favorizează consumul de droguri în România

DISTRIBUIȚI

98917 – 03032011 – Pe fondul zecilor de morti, miilor de internati si sutelor de mii de consumatori de droguri din Romania, Senatul Romaniei,  a votat mentinerea Agenţiei Nationale Antidrog in subordinea IGPR, fara personalitate juridica, fara buget propriu, neavand posibilitatea de a finanta programe si proiecte nationale de prevenire si combatere a consumului de droguri, atrage atenţia CIADO Romania. “Asistam la un sentiment de ură pentru că avem convingerea că acesta are un rol important în decizia <<politică>> de miercuri a Senatului României de respingere a OUG 20/2009 de modificare a art. 12 şi 13 ale OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, în forma sa de lege (Legea 132/2009) şi cu amendamente în favoarea reînfiinţării Agenţiei Naţionale Antidrog, ca structură autonomă, cu personalitate juridică şi statut de ordonator de credite.

 

 

 

 

 

 

 

 Respingerea acestui act normativ a avut loc, după ce, în şedinţa din data de 15 februarie, comisiile reunite ale Senatului – Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, Comisia de apărare,ordine public şi siguranţă naţională şi Comisia pentru administraţie publica, organizarea teritoriului şi protecţia mediului – au <<hotărât cu majoritate de voturi, să adopte raportul suplimentar comun de admitere a legii, cu amendamentele propuse în anexă>>. Unul din principalele amendamente ale anexei este cel conform căruia <<Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane se reorganizează, ca direcţii cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu preluarea atribuţiilor funcţionale, a posturilor şi personalului aferent, a patrimoniului şi a celorlalte drepturi şi obligaţii ce decurg din acestea, de la Inspectoratul General al Poliţiei Române>>.

Cum sa interpretam noi, societatea civila, decizia şi conştiinţa acelor senatori care acum doua săptămâni, pe 15 februarie, au votat, în comisiile reunite, în favoarea legii, cu amendamentele prin care ANA şi ANITP îşi recapată statutul pierdut în mod absurd şi arbitrar, iar ieri, în plen, aceleaşi persoane au votat împotriva?? Prostie, indolenţă, <<ură de partid>>, dedublarea personalităţii, alienare?

Conchidem ca Romania nu mai este a romanilor. Arcul guvernamental PDL, UNPR,UDMR si minoritati nu au avut cvorum pentru ca senatorii lor lipsesc frecvent, iar opozitia a votat impotriva ordonantei. Asa mentine Senatul Romaniei consumul de droguri in Romania”, se spune într-un comunicat al CIADO Romania. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.