Acasă Uncategorized Un tei din Harghita, declarat “Arborele european al anului”

Un tei din Harghita, declarat “Arborele european al anului”

DISTRIBUIȚI

99163 – 11032011 – În Anul Internaţional al Pădurilor, în pragul Lunii Pădurii (15 martie – 15 aprilie), România are un motiv în plus să trateze cu responsabilitate protecţia arborilor: în urma unui concurs european, un tei din localitatea Leliceni din Harghita a fost desemnat “Arborele european al anului”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor László Borbély.

“Fără îndoială este un prilej de bucurie, dar orice distincţie înseamnă şi o obligaţie: nu numai că trebuie să accelerăm împăduririle, dar în acelaşi timp trebuie să avem grijă de pădurile existente”, a mai adăugat ministrul, atrăgând atenţia acelora care în mod iresponsabil recurg la tăieri de arbori. “Sper că înţelepciunea locuitorilor din Leliceni va fi un exemplu pentru toţi cetăţenii din România, iar cei care vor să taie un copac, se vor  gândi de două ori înainte să recurgă la un asemenea gest.”

Potrivit clasamentului concursului lansat de către Fundaţia Parteneriat de Mediu din Cehia, copacul din Leliceni a fost votat de 23.298 de persoane. Principalul rival al teiului din Harghita a fost un platan din Garmen, Bulgaria, care a întrunit 18.374 de voturi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.