Acasă Uncategorized Arabia Saudită: Ministrul Baconschi: „Ne dorim mult mai multe investiţii saudite în...

Arabia Saudită: Ministrul Baconschi: „Ne dorim mult mai multe investiţii saudite în economia românească”

DISTRIBUIȚI

100425 – 26042011 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut marti o întrevedere cu ministrul saudit al Afacerilor Externe, prinţul Saud Al Faisal. Întâlnirea dintre cei doi oficiali are o semnificaţie aparte în cooperarea bilaterală româno – saudită, fiind prima vizită a unui ministru român al Afacerilor Externe în Regatul Arabiei Saudite.

Dialogul direct dintre cei doi oficiali a oferit prilejul unei analize aprofundate a realizărilor în plan bilateral, înregistrate în cei 16 ani de la stabilirea contactelor diplomatice româno – saudite. În acest context, şefii celor două diplomaţii au exprimat disponibilitatea pentru dinamizarea legăturilor în ceea ce priveşte dialogul politic, cooperarea sectorială, cu accent pe cea economică, şi lărgirea cadrului juridic. În marja vizitei a fost semnată Convenţia pentru evitarea dublei impuneri.

„Este o vizită care va deschide noi perspective atât în ceea ce priveşte cooperarea economică, cât şi în dialogul politic”, a declarat ministrul Teodor Baconschi.

Şeful diplomaţiei române a subliniat interesul ţării noastre pentru atragerea investitorilor din regiunea Golfului, îndeosebi din Arabia Saudită: „Ne dorim mult mai multe investiţii saudite în economia românească, potenţialul României fiind prezentat în cadrul Forumului Economic România – Consiliul de Cooperare al Golfului, desfăşurat la Bucureşti în luna martie”, a subliniat ministrul Baconschi.   

Totodată, întrevederea a oferit prilejul unui schimb de opinii într-o serie de dosare de interes comun pentru cele două state, precum şi pentru comunitatea internaţională. Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a subliniat importanţa depăşirii momentului de stagnare în procesul de pace din Orientul Mijlociu. A fost făcut un schimb de opinii referitor la evenimentele recente din unele state din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Ministrul Baconschi a subliniat disponibilitatea ţării noastre de a se implica în continuare în demersurile întreprinse de comunitatea internaţională în vederea stabilizării regiunii.

Cei doi miniştri şi-au exprimat îngrijorarea profundă cu privire la situaţia din Siria subliniind că autorităţile de la Damasc trebuie să pună capăt violenţelor care duc la pierderi de vieţi omeneşti şi să se angajeze în implementarea reformelor sociale promise populaţiei.

Referitor la colaborarea româno – saudită în cadrul organismelor internaţionale, cei doi miniştri au confirmat constanţa şi consistenţa acestei cooperări.  

Întâlnirea ministrului Baconschi cu şeful diplomaţiei saudite a fost urmată de semnarea Memorandumului de Înţelegere privind consultări politice bilaterale între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Arabiei Saudite şi a Programului de Cooperare dintre Institutul Diplomatic Român al Ministerului Afacerilor Externe al României şi Institutul de Studii Diplomatice al Ministerului Afacerilor Externe al Regatului Arabiei Saudite. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.