Acasă Uncategorized Atena: A fost înfiinţată Federaţia Asociaţiilor Românofone din Republica Elenă – „Sf....

Atena: A fost înfiinţată Federaţia Asociaţiilor Românofone din Republica Elenă – „Sf. Andrei”

DISTRIBUIȚI

99852 04042011 – Prima întâlnire a asociaţiilor românofone din Republica Elenă a avut loc duminică la sediul Ambasadei României din Atena. Scopul întâlnirii a fost crearea unui mecanism de colaborare între asociaţiile de români din Republica Elenă în scopul păstrării identităţii culturale a membrilor asociaţilor de români.

Principiul sub care au hotărât să colaboreze asociaţiile în viitor, se bazează pe existenţa autonomă a asociaţiilor membre şi deplina lor libertate de a-şi urma pe mai departe profilul şi activitatea proprie.

Asociaţiile au decis înfiinţarea Federaţia Asociaţiilor Românofone din Republica Elenă – „Sf. Andrei” care să contribuie la comunicarea între acestea, să iniţieze acţiuni comune şi sã le reprezinte în scopul pãstrãrii identitãţii culturale în societatea elenã.

Printre obiectivele propuse se află stabilirea şi întreţinerea de contacte cu organizaţii românofone din alte ţări ale Organizarea unor întâlniri ale românofonilor din Republica Elenă, precum şi simpozioane, mese rotunde, festivaluri; realizarea unei expoziţii itinerante şi a unei broşuri cu tema „Comunitatea românilor din Republica Elenă – să ne cunoaştem”; înfiinţarea portalului pe internet al Federaţiei, a unui buletin de ştiri şi a unui ziar electronic, a unei publicaţii periodice tipărite; realizarea unor expoziţii itinerante de carte, pictură, etc. a autorilor româno-foni din Republica Elenă; organizarea unor „Zile ale culturii româneşti” la scara întregii Greciei; organizarea unor cursuri de sâmbătă (limbă română, elemente de geografie şi istorie) pentru cei din generaţia a doua. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.