Acasă Uncategorized Bruxelles: Corina Creţu: Romanii traiesc mai puţin decât ceilalţi europeni

Bruxelles: Corina Creţu: Romanii traiesc mai puţin decât ceilalţi europeni

DISTRIBUIȚI

100328 – 20042011 – Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a sesizat Comisia Europeana in legatura cu speranta de viata redusa din Romania, pledand pentru sprijin european in vederea imbunatatirii calitatii sistemului medical.

In interpelarea adresata, Corina Cretu a atras atentia asupra discrepantelor existente intre statele membre ale UE: „Cea mai scazuta speranta de viata in statele din Uniunea Europeana, in randul femeilor, in anul 2009, era in Romania – 77,4 ani, fata de media UE de 82,4 ani. In randul barbatilor romani, speranta de viata era de 69,8 ani, in comparatie cu media europeana de 76,4 ani, in acest caz Romania fiind depasita doar de Letonia si Lituania – conform celui de-al treilea raport al Comisiei Europene privind demografia. Populatia Romaniei se confrunta si cu cea mai ridicata mortalitate infantila din UE, rata acesteia fiind dubla fata de media europeana. De asemenea, Romania ocupa locul trei in lume la mortalitatea din cauza bolilor cardiovasculare”, a subliniat Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD a mai interpelat, saptamana trecuta, Comisia Europeana si cu privire la situatia critica provocata de inchiderea a numeroase spitale, cerand implicarea Executivului comunitar in evitarea de noi victime omenesti si sprijin pentru ameliorarea serviciilor medicale gestionate haotic de o guvernare incompetenta si indiferenta la problemele cetatenilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.