Acasă Uncategorized Bruxelles: Victimele inundaţiilor din Europa Centrală vor primi ajutor din Fondul...

Bruxelles: Victimele inundaţiilor din Europa Centrală vor primi ajutor din Fondul UE de solidaritate

DISTRIBUIȚI

99932 – 06042011 – Mobilizarea a 182,4 milioane de euro din Fondul UE de solidaritate pentru inundaţiile din 2010 din Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Croaţia şi România au fost aprobate miercuri de către Parlamentul European. Costurile directe ale acestor inundaţii se ridică la 5,5 miliarde de euro.

Parlamentul a votat în favoarea rezoluţiei elaborate de Reimer Böge (PPE, DE), în ciuda rezervelor legate de metoda de finanţare aleasă de statele membre. Deputaţii au considerat că victimele inundaţiilor nu trebuie să devină şi victimele disputei dintre Consiliu şi Parlament cu privire la nivelul creditelor de plată.

Rezoluţia a fost adoptată cu 647 voturi „pentru”, 17 împotrivă şi 5 abţineri.

O majoritate din Parlament e de părere că propunerea Comisiei de a adăuga fonduri noi la Fondul Solidarităţii ar fi trebuit urmată de Consiliu. De altfel, această abordare a fost aprobată în timpul discuţiilor asupra bugetului, anul trecut. Totuşi, Consiliul a refuzat să adauge credite de plată, şi pe 15 martie a sugerat introducerea unei  „rezerve negative”, la care, la sfârşit de an, se pot adăuga bani proveniţi din alte linii bugetare. O rezervă negativă se poate ridica la 200 de milioane de euro, fiind o soluţie ce poate fi folosită doar „o singură dată”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.