Acasă Uncategorized Bucuresti: ICCJ a judecat cererea lui Marius Petcu de eliberare sub control...

Bucuresti: ICCJ a judecat cererea lui Marius Petcu de eliberare sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

100271 – 19042011 – Marius Petcu poate fi trimis în judecată, după ce DNA a încheiat urmărirea penală în acest dosar.ICCJ a judecat astăzi o contestaţie a sindicalistului împotriva deciziei prin care Curtea de Apel Bucureşti a respins ca neîntemeiată o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar făcută de avocaţii acestuia. Potrivit avocaților lui Petcu, dosarul conţine declaraţiile a şapte martori, expertiza vilei din Predal, despre care se presupune că ar fi fost cumpărată la un preţ subevaluat, cu titlul de mită, precum şi interceptări telefonice. Referitor la expertiza întocmită în acest dosar avocatul a precizat că valoarea vilei constatată de către expert

 

 

 

 

 

 

 

nu ar fi cu mult mai mare faţă de suma regăsită în contractul de preluare a vilei.

Procurorii DNA se opun eliberării loderului de sindicat, precizând că nu a trecut nici o lună de la flagrantul delict în care sndicalistul a fost prins în timp ce primea 40.000 de euro mită.

Petcu a cerut instanței să îl elibereze pentru a-și petrece sărbătorile alături de familie și a spus că nu va crea probleme procurorilor.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare cu privire la cererea de eliberare a lui Marius Petcu.

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, motivând că  „faptele presupus comise de inculpat sunt fapte de corupţie, fenomen infracţional cu un grad sporit de pericol social, realitate ce determină imperativul adoptării de măsuri în consecinţă”.

„Acest element, ca şi celelalte criterii generale amintite trebuie analizate cumulativ, întrucât ele se intercondiţionează reciproc, fără a da o pondere mai mare aspectelor care conturează personalitatea inculpatului sau, dimpotrivă, celor care caracterizează faptele presupus săvârşite”, a mai notat Curtea în decizia sa.

În 24 martie, Marius Petcu a fost prins luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruţi omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.