Acasă Uncategorized Bucureşti: 242 de persoane sunt cercetate pentru comercializarea de produse etnobotanice

Bucureşti: 242 de persoane sunt cercetate pentru comercializarea de produse etnobotanice

DISTRIBUIȚI

100288 – 19042011 – Rezultatele acţiunilor desfăşurate de structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, în perioada februarie–aprilie 2011, la nivel naţional, pentru limitarea comercializării, utilizării şi consumului de substanţe cu efecte psihoactive, cunoscute generic sub denumirea de „etnobotanice“ au fost prezentate marţi în cadrul unei videonconferinţe cu prefecţii condusă de ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.La activitate au participat secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră, adjunctul Şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul M.A.I, chestor principal de poliţie Lucian Guran.  Potrivit datelor prezentate, ca urmare a acţiunilor desfăşurate până la jumătatea lunii aprilie 2011, în prezent mai funcţionează 104 ,,magazine de vise“, faţă de 373 în anul 2010.

 

 

 

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate în perioada februarie – aprilie 2011, în judeţe şi Municipiul Bucureşti, de către echipele de control a însumat peste 2,3 milioane lei, fiind confiscate peste 10.100 plicuri care conţineau substanţe psihoactive.

Organele de cercetare penală au înregistrat 186 de dosare, în care sunt cercetate 242 de persoane. Pentru 21 dintre acestea, majoritatea din municipiul Bucureşti şi din judeţele Iaşi şi Prahova, a fost aplicată măsura reţinerii.

În prezent, în 25 de judeţe nu mai funcţionează „magazine de vise”, în 19 dintre acestea magazinele fiind închise în urma acţiunilor demarate în luna februarie 2011.

 Rezultatele pozitive obţinute nu trebuie să determine renunţarea la desfăşurarea de acţiuni de supraveghere a mediilor în care se pot comercializa, utiliza sau consuma substanţe şi produse noi cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii. Trebuie acordată, în continuare, o atenţie specială comerţului online, dar şi promovării de acţiuni în instituţiile de învăţământ, în colaborare cu inspectoratele şcolare, pentru combaterea şi prevenirea consumului acestor substanţe”, a subliniat ministrul Administraţiei şi Internelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.