Acasă Uncategorized Bucureşti: ANAF modifică procedura de înregistrare a plătitorilor de TVA reactivaţi

Bucureşti: ANAF modifică procedura de înregistrare a plătitorilor de TVA reactivaţi

DISTRIBUIȚI

100008 – 08042011 – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat proiectul de ordin pentru modificarea şi completarea ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 1786/2010 pentru aprobarea procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

“Prin modificările legislative aduse pct.66 din Normele metodologice de aplicarea a Titlului VI din Codul fiscal, prin Hotărârea Guvernului nr.150/ 2011, s-a prevăzut că persoanele impozabile cărora li s-a anulat înregistrarea în scopuri de TVA, datorită înscrierii în lista contribuabililor declaraţi inactivi potrivit art.11 din Codul fiscal sau datorită inactivităţii temporare, înscrise în registrul comerţului, au obligaţia să solicite organelor fiscale competente înregistrarea în scopuri de TVA, dacă a încetat situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă.

În situaţia în care aceste persoane nu solicită înregistrarea în scopuri de TVA, organele fiscale competente trebuie să le înregistreze, din oficiu, în scopuri de TVA. Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum şi modelul şi conţinutul Deciziei privind înregistrarea, din oficiu, în scopuri de TVA au fost aprobate prin Ordinul preşedintelui ANAF nr.1786/ 2010.

În acest ordin s-a avut în vedere numai data înregistrării, din oficiu, în scopuri de TVA, prevăzută la pct.66. alin.(1) lit. d) din Normele  metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul fiscal, şi anume data de 1 a lunii următoare celei în care i s-a comunicat persoanei impozabile decizia de aprobare a înregistrării, din oficiu, în scopuri de TVA.

Având în vedere faptul că, prin prevederile pct. 66 alin.(15) şi alin.(16) din Normele  metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul fiscal, au fost reglementate şi datele de la care se consideră valabilă înregistrarea în scopuri de TVA, din oficiu, a persoanelor impozabile reactivate şi a celor care şi-au reluat activitatea la registrul comerţului, este necesară completarea prevederilor ordinului sus menţionat”, se explică într-un comunicat al ANAF. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.