Acasă Uncategorized Bucureşti: Bani mai mulţi pentru funcţionarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de...

Bucureşti: Bani mai mulţi pentru funcţionarea Registrului Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem

DISTRIBUIȚI

100322 – 20042011 – Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii (MS) cu 6,2 milioane  de lei pentru activităţi de recrutare, testare şi donare de celule stem hematopoietice, coordonate de Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. În acelaşi scop, a fost  suplimentată şi organigrama Ministerului cu 24 de posturi, a anunţat premierul Emil Boc la finalul şedinţei de guvern de miercuri.

            „Sunt convins că este o decizie corectă, care vine să pună în aplicare o promisiune pe care Guvernul a făcut-o: că şi în România este posibil să salvăm vieţi umane prin intermediului acestui registru”, a conchis prim-ministrul.

Suma alocată Ministerului Sănătăţii provine din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, şi va fi utilizată pentru finanţarea activităţilor Subprogramului de transplant de celule stem hematopoietice periferice şi centrale, din cadrul Programului naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.