Acasă Uncategorized Bucureşti: Dan Voiculescu: “92 dintre actualii parlamentari PDL vor rămâne fără mandat”

Bucureşti: Dan Voiculescu: “92 dintre actualii parlamentari PDL vor rămâne fără mandat”

DISTRIBUIȚI

99884 – 05042011 – Senatorul Dan Voiculescu a publicat marţii, pe blogul personal, o analiză asupra raportului dintre USL şi PDL, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

“Am analizat care ar fi fost configuraţia Parlamentului în anul 2008, dacă PSD, PNL şi PC ar fi candidat în cadrul unei alianţe. Reamintesc că, la începutul actualei legislaturi, PDL a obţinut 166 de mandate, PSD+PC 163 de mandate, PNL 93 de mandate, iar UDMR 31 de mandate.

            Dacă USL ar fi existat în 2008, scorul său potenţial ar fi fost de 52%. Tinând seama de modul de distribuire a mandatelor în actualul sistem electoral, (în care, spre exemplu, candidatul care obţine 50% plus 1 câştigă colegiul) USL ar fi obţinut 342 de mandate, PDL 79 de mandate, UDMR 31 de mandate, iar Minorităţile 18 mandate.

            În urma politicii agresive de racolări din ultimii 3 ani, PDL are, în prezent, 172 de parlamentari. În 2012, chiar dacă, prin absurd, ar mai obţine 33% din voturi ca în 2008, PDL şi-ar asigura doar 80 de mandate. Implicit, cel puţin 92 dintre actualii parlamentari PDL vor rămâne fără mandat. În schimb, dacă PDL va obţine maxim 15% din voturi, aşa cum estimează toate sondajele, rezultatul va fi semnificativ mai mic.

            Aşadar miza reală a PDL pentru 2012, nu este să câştige alegerile, ci să-şi asigure intrarea în Parlament. Analizând realist, peste 100 dintre actualii parlamentari PDL sunt la ultimul mandat. Chiar şi în cazul în care ar impune o modificare a sistemului vot şi-ar tripla pomenile electorale, PDL nu mai poate garanta viitorul politic pentru proprii parlamentari“, scrie Dan Voiculescu pe blog. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.