Acasă Uncategorized Bucureşti: Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din acţiunile Realitatea TV

Bucureşti: Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din acţiunile Realitatea TV

DISTRIBUIȚI

100552 – 01052011 –   Surpriză de proporţii pe piaţa media din ţara noastră. Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat sâmbătă că a achiziţionat 92% din acţiunile Realitatea TV, după ce în cursul aceleiaşi zile apăruseră informaţii legate de o tranzacţie încheiată între el şi copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu. Schwartzenberg va organiza o conferinţă de presă luni, 2 mai, în care va oferi detalii despre tranzacţie şi va participa la o emisiune specială la Realitatea TV. Noul proprietar al Realitatea TV este cunoscut pentru afacerile sale, având o avere estimata la 50 milioane de euro, şi pentru căsătoria cu Mihaela Rădulescu, de care a divorţat în 2008. Emilian Schwartzenberg s-a născut la 25 aprilie 1967 la Iaşi, într-o familie de medici evrei. În clasa a VII-a, a emigrat cu familia sa în Israel, unde a făcut liceul şi armata. Schwartzenberg a revenit în România pentru a studia Stomatologie la Iaşi,

 

 

 

 

 iar după absolvire s-a stabilit în România unde a început să facă afaceri. Schwartzenberg este proprietarul Neocity Group, dezvoltator imobiliar.

În 2004, Schwartzenberg a fost cercetat pentru neînregistrarea în contabilitatea firmei Exclusiv Site Development a 1.341.808 de dolari, după ce aceeaşi sumă făcuse obiectul unei plângeri penale în anul 2000, când a fost acuzat de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi trafic de influenţă de partenerii săi de afaceri din Marea Britanie.

Evenimentul Zilei a precizat atunci că dosarul a fost soluţionat favorabil pentru Schwartzenberg de procurorul Victor Ponta, actualul preşedinte al PSD.

La începutul lui 2008, Schwartzenberg a fost cercetat de DNA pentru deţinerea unui teren în incinta Combinatului Petrobrazi, acordat în condiţii suspecte. Schwartzenberg are o singură locuinţă, la Snagov, şi conduce două maşini Mercedes. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.