Acasă Uncategorized Bucureşti: Emisia de gaze radioactive de la Kozlodui nu afectează România, susţin...

Bucureşti: Emisia de gaze radioactive de la Kozlodui nu afectează România, susţin specialiştii

DISTRIBUIȚI

100499 – 28042011 –  Emisia de gaze radioactive produsă marţi la centrala nucleară Kozlodui din Bulgaria nu ameninţă în niciun fel România, potrivit informaţiilor communicate de specialiştii în domeniu.

„Nu a fost un incident, ci o anomalie, mai exact o emisie de xenon radioactiv, care a avut loc în anvelopa de protecţie a centralei. Radiaţiile au fost sub limita maximă admisă, nu este niciun pericol. În aceste situaţii, nici nu se fac notificări oficale”, a precizat preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Vajda Borbala, citat de Realitatea Tv.

Valorile radiaţiilor măsurate în România la 24 de ore după emisia de gaze de la Kozlodui confirmă aceste informaţii. „Măsurătorile de miercuri nu indicau creşteri ale radioactivităţii lângă Bucureşti”, spune directorul Institutului Naţional de Fizică Atomică, dr. Nicolae Zamfir.

Întregul personal al unităţii 5 a centralei nucleare de la Kozlodui a fost evacuat marţi în urma depistării unei creşteri a radiaţiilor de gaze rare, a anunţat miercuri seara conducerea centralei, informează Sofia News Agency.

Evacuarea a avut loc marţi în jurul orei locale (şi a României) 10.45 şi măsurile au fost în vigoare până în jurul orei 18.00, când situaţia a revenit la normal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.