Acasă Uncategorized Bucureşti: Fostul parlamentar Emil Cutean, condamnat la cinci ani de închisoare

Bucureşti: Fostul parlamentar Emil Cutean, condamnat la cinci ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

99845 – 04042011 – Tribunalul Bucureşti l-a condamnat duminică pe Emil Cutean, fost parlamentar PSD şi şef al secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor, la 5 ani de închisoare cu executare, iar după executarea pedepsei, timp de 3 ani îi sunt interzise drepturi civile între care şi dreptul de a ocupa o funcţie într-o autoritate publică. El poate face recurs la Curtea de apel.

Fostului secretar de stat i-a fost intocmit dosar penal deoarece în anul 2004 a promovat o hotărâre de guvern prin care a dirijat 3 miliarde de lei vechi către Asociaţia Club 22 CC, asociaţie condusă de el, iar de aici a dirijat banii în conturile proprii.

Iniţial, dosarul a fost pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. După 29 de termene, ÎCCJ a constatat că nu este de competenţa sa să judece, Cutean nu mai era parlamentar, şi a trimis procesul spre judecare la Judecătoria Sectorului 1, unde fostul parlamentar PSD a fost condamnat la 5 ani închisoare. El a făcut apel la Tribunalul Bucureşti , unde procesul a fost prelungit , existând 14 termene de amânare. Aceste amânari au fost sesizate la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) care a cerut conducerii Tribunalului o anchetă internă.

După ce DNA a început anchetarea lui Emil Cutean, acesta a încercat să acopere neregulile financiare, motiv pentru care el mai este anchetat într-un alt dosar pentru fals, uz de fals, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.