Acasă Uncategorized Bucureşti: Garda Financiară a confiscat de la începutul anului peste 90 de...

Bucureşti: Garda Financiară a confiscat de la începutul anului peste 90 de tiruri cu marfă

DISTRIBUIȚI

100100 – 12042011 – Din ordinul preşedintelui ANAF, de la începutul anului şi până în prezent, au fost declanşate ample acţiuni de verificare a societăţilor comerciale care efectuează achiziţii intracomunitare, acţiuni ce sunt parte a strategiei ANAF de combatere a evaziunii fiscale din domeniile cu risc fiscal ridicat.

Ca urmare a monitorizării şi verificărilor efectuate de Garda Financiară, în perioada 1 ianuarie – 10 aprilie 2011 au fost confiscate sau indisponibilizate în vederea confiscării sau emiterii de măsuri asiguratorii 58 de tiruri încărcate cu aproximativ 1.300 de tone de legume şi fructe, 13 tiruri încărcate cu circa 300 tone de cereale, 7 tiruri încărcate cu aproximativ 150 tone carne, 5 tiruri încărcate cu materiale de construcţii şi 7 tiruri încărcate cu alte produse alimentare şi nealimentare (ouă, flori, anvelope, confecţii ş.a.) la care se adaugă cantităţi importante de mărfuri alimentare şi nealimentare fără documente legale identificate în depozite şi în mici transporturi.

Valoarea totală a mărfurilor confiscate în perioada menţionată se ridică la 8,1 milioane lei, fiind stabilite totodată măsuri asigurătorii pentru sume care totalizează 36,8 milioane lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi a căror valoare însumează 5,1 milioane lei.

În plus, comisarii Gărzii Financiare au calculat şi încasat în avans TVA în valoare totală de peste 40,2 milioane lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.