Acasă Uncategorized Bucureşti: Garda Financiară a sechestrat 25 de tiruri cu zahăr şi orez

Bucureşti: Garda Financiară a sechestrat 25 de tiruri cu zahăr şi orez

DISTRIBUIȚI

99875 – 05042011 – Comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au identificat două societăţi comerciale care au realizat atât livrări intracomunitare scutite cu drept de deducere, cât şi achiziţii intracomunitare pentru care aplicau regimul de taxare inversă, exigibilitatea TVA fiind la momentul comercializării. Aceste societăţi înregistrau, conform declaraţiilor depuse, TVA de rambursat de ordinul milioanelor de lei.

În urma extinderii verificărilor privind modul de constituire a TVA deductibilă care a influenţat TVA de plată, s-a constatat că aceste două societăţi au relaţionat cu diferite firme printr-o serie de tranzacţii care au dat naştere unei situaţii artificiale cu scopul de a crea condiţiile necesare pentru a deduce TVA şi, pe cale de consecinţă, diminuarea TVA de plată.

Astfel s-a descoperit că societăţile în cauza nu au funcţionat la sediile sociale declarate, încărcarea mărfurilor se efectua din locuri necunoscute care nu au putut fi identificate, decontările s-au efectuat prin bilete la ordin, beneficiarul final al sumelor de bani fiind chiar societatea beneficiară a livrărilor intracomunitare.

Faţă de cele constatate, comisarii Gărzii Financiare Bucureşti au dispus instituirea de măsuri asiguratorii pentru cele două societăţi în valoare de 2.623.134 lei şi, respectiv, 5.656.039 lei, aplicând popriri asiguratorii pentru disponibilităţile din conturile bancare, poprirea sumelor datorate de clienţii neîncasaţi în cuantum de două milioane lei, sechestru asigurător asupra mărfurilor aflate în stoc, în speţă cinci tiruri (100 tone) de orez şi 20 de tiruri (400 tone) de zahăr, precum şi sechestru asigurător asupra mijloacelor fixe deţinute în valoare de opt milioane lei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.