Acasă Uncategorized Bucureşti: Jandarmii români în Afganistan

Bucureşti: Jandarmii români în Afganistan

DISTRIBUIȚI

100507 – 28042011 –  La sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc joi ceremonia Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi care va fi dislocat în Afganistan, unde va executa misiuni de instruire a forţelor de ordine publică din această ţară, sub egida NATO.
Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat participarea României cu 66 de jandarmi (dintre care 23 ofiţeri şi 43 subofiţeri) la misiunea de instruire
NATO Training Mission – Afganistan, până la încheierea acesteia.

Aceasta este prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până în prezent jandarmii au acţionat în misiuni internaţionale sub egida O.N.U. (în Kosovo – până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene, în Kosovo şi Georgia – şi care se înscrie în responsabilităţile ce revin României ca urmare a aderării la Alianţa Nord-Atlantică.

Detaşamentul român va executa operaţiuni de instruire a Poliţiei Naţionale Afgane şi va ocupa funcţii de stat major în cadrul Combined Training Advisory Group –Police al misiunii. Durata misiunii este de aproximativ şase luni, iar jandarmii vor fi dislocaţi în trei locaţii: Spin Boldak, Wardak şi Costall, unde sunt situate cele trei centre de pregătire ale Poliţiei Afgane.

Principalele misiuni ale jandarmilor români din Afganistan vor consta în pregătirea poliţiştilor sau viitorilor poliţişti afgani în ceea ce priveşte modul de acţiune pentru prevenirea sau aplanarea conflictelor, predarea legislaţiei ce stă la baza desfăşurării misiunilor de ordine publică şi instruirea asupra modului de folosire a armamentului din dotare.

Jandarmii care alcătuiesc contingentul provin din toate unităţile Jandarmeriei Române şi au fost selecţionaţi în urma promovării tuturor testelor la care au fost supuşi (cunoştinţe de specialitate, verificarea medicală – pentru a certifica faptul că sunt apt fizic şi psihic să îndeplinească misiunea, verificarea fizică, probe de limbă străină –limba engleză, iar un aspect important l-a constituit experienţa acumulată în domeniul ordinii publice). – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.