Acasă Uncategorized Bucureşti: Japonia nu investeşte mai mult în România din cauza lipsei de...

Bucureşti: Japonia nu investeşte mai mult în România din cauza lipsei de informaţii

DISTRIBUIȚI

99914 – 06042011 – Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu JETRO (Japan External Trade Organization) a organizat seminarul cu tema „Punct de vedere japonez asupra dezvoltării viitoare a strategiei industriale a României şi măsurilor de atragere a investiţiilor străine”.

Printre participanţii la acest eveniment, s-au numărat Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România, Valentin Cismaru, vicepreşedinte CCIR, Takeshi Ito, director general al JETRO Viena, Gabriela Pârvu, consilier superior în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri al României, şi Liviu Voinea, director executiv la Grupul Economiilor Aplicate.

„Am întrebat companiile japoneze de ce nu investesc mai mult în Europa de Est, în special în România, iar răspunsul pe care l-am primit a fost că nu au suficiente informaţii despre această regiune”, a declarat Takeshi Ito, director general JETRO, în cadrul prezentarii sale. Acesta a prezentat un scurt istoric al dezvoltării politicii industriale a Japoniei şi cauzele principale pentru care companiile japoneze au investit preponderent în Ungaria, Republica Cehă şi Polonia.

Liviu Voinea a expus motivele pentru care consideră că investitorii străini ar trebui să găsească România ca un loc atractiv pentru a-şi plasa investiţiile. Între motivele expuse acesta a enumerat gradul mai mare de protecţie a investitorilor pe care îl asigură România, comparativ cu celelalte ţări din Balcanii de Vest, posibilitatea utilizării Dunării pentru transport, accesul investitorilor străini la împrumuturi, mărimea şi dinamismul pieţelor şi faptul că România poate fi punctul de plecare al investiţiilor japoneze în Balcanii de Vest. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.