Acasă Uncategorized Bucureşti: Mai mulţi poliţişti la frontieră în perioada Sărbătorilor Pascale

Bucureşti: Mai mulţi poliţişti la frontieră în perioada Sărbătorilor Pascale

DISTRIBUIȚI

100273 – 19042011 – Apropierea Sărbătorilor Pascale readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă vacanţa în România.

Ca urmare a acestui fapt, în punctele de trecere, în special cele de la frontiera româno-ungară, se vor înregistra creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport.

Pentru evitarea aglomerărilor şi realizarea unui control operativ şi fluent, Poliţia de Frontieră Română va lua măsuri de suplimentare a numărului personalului care desfăşoară activităţi în punctele de trecere şi, de asemenea, în funcţie de situaţie, va mări numărul arterelor de control, atât pe sensul de intrare în ţară cât şi pe cel de ieşire.

Totodată, vor fi întreprinse măsuri pentru gestionarea eficientă a situaţiei operative, respectiv prevenirea şi combaterea actelor ilegale transfrontaliere.

În următoarea perioadă, 3000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat.

În perioada Sărbătorilor Pascale ale anului trecut (1–7 aprilie 2010), poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor de călătorie unui număr de peste 650.000 persoane care au tranzitat frontiera română, din care aproximativ 580.000 au fost cetăţeni ai Uniunii Europene, cele mai tranzitate fiind punctele de trecere din vestul şi sudul ţării. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.