Acasă Uncategorized Bucureşti: MAI se plânge că nu are bani, dar acordă sporuri substanţiale...

Bucureşti: MAI se plânge că nu are bani, dar acordă sporuri substanţiale anumitor angajaţi

DISTRIBUIȚI

99906 – 06042011 – Deputatul PNL Cristina Ancuţa Pocora îi cere ministrului Administraţiei şi Internelor să explice de ce instituţia pe care o conduce acordă sporuri preferenţiale anumitor angajaţi, în timp ce anunţă că nu mai are bani pentru salariile a aproximativ 10.000 de angajaţi, acest fapt ducând la disponibilizări masive. “Trebuie să ne explice domnul ministru Constantin Traian Igaş de ce se mai acordă majorarea de până la 50 la sută calculată la solda/salariul funcţiei de bază pentru personalul militar, poliţistii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei, penitenciare şi personalul civil care execută lucrări de excepţie sau misiuni speciale,

 

 

 

 

 

 

 

 

potrivit art.15 din Anexa nr.VII la Legea cadru nr. 284 din 28 decembrie 2010. Îmi este foarte clar că o astfel de măsură nu are drept scop decât scoaterea din sistem a celor 10.000 de angajaţi ai MAI. Iar criteriile care vor sta la baza acestei decizii nu vor ţine cont de necesităţiele comunităţii, ci numai de interesele de gaşcă. Adică, cei care au fost angajaţi în sistem pe bază de nepotism, stau la birou şi învârt trei hârtii, primesc în continuare salariu de merit şi, evident, pe acest criteriu, nu vor fi afectaţi de concedieri, în timp ce chiar cei care îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu pe teren vor fi primii sacrificaţi. În condiţiile în care şi posturile de poliţie de la comune şi sate vor fi desfiinţate, cred că ne putem imagina unde va ajunge rata infracţionalităţii în România”, a declarat Cristina Pocora.

            În plus, faţă de această majorare de 50%, deputatul PNL semnalează, aşa cum a facut şi Corpul Naţional al Poliţiştilor prin adresele nr. 681360/12.03.2010, 682337/21.10.2019, 3794249/21.02.2011, că această majorare se acordă în mod incorect şi ilegal aceloraşi persoane, în intervalul de timp 2009 – 2011, deşi nu are nicio bază legală în acest sens.

            „De această majorare beneficiază, în mare parte, angajaţi ai MAI, care nu fac activitate de teren, care nu sunt expuşi riscurilor. Faptul că de acordarea acestor sporuri, prime sau majorări beneficiază aceleaşi persoane pe durata a peste doi ani de zile, de când PD-L este la putere, are ca efect important demotivarea puternică a întregului personal. Astfel, atât angajaţii care sunt recompensaţi sine-die, cât şi cei care nu intră în această categorie, nu mai au nici o motivaţie să-şi facă treaba cu responsabilitate. În consecinţă, ne putem lesne imagina cine pierde în acest caz, cine sunt cei mai afectaţi de deciziile aberante ale conducerii pedeliste”, a completat Cristina Pocora.

Deputatul liberal îi cere ministrului Administraţiei şi Internelor să explice de ce a ales varianţa concedierii zecilor de mii de angajaţi ai MAI, în loc să anuleze sporurile şi primele de care beneficiază un număr de angajaţi, în multe cazuri printre aceştia neregăsindu-se cei care au merite excepţionale în munca de teren. În plus, deputatul Cristina Pocora vrea să ştie care sunt normele şi criteriile pe baza cărora se vor face aceste disponibilizări şi care este viziunea ministrului în ceea ce priveşte creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, în contextul în care se pregătesc disponibilizări însemnate dintr-un sistem şi aşa deficitar. De asemenea, deputatul PNL vrea să ştie cum vor fi asigurate ordinea şi siguranţa cetăţeanului în mediul rural în 2011, dat fiind că angajaţii MAI se confruntă cu lipsuri majore privind logistica necesară desfăşurării activităţii şi dacă acordarea sporurilor constituie unul din criteriile privind disponibilizările. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.