Acasă Uncategorized Bucureşti: Manuscrisele lui Cioran, donate Academiei Române

Bucureşti: Manuscrisele lui Cioran, donate Academiei Române

DISTRIBUIȚI

100102 – 12042011 – Omul de afaceri George Brăiloiu a decis, marţi, să doneze Bibliotecii Academiei Române, manuscrisele lui Emil Cioran pe care le-a achiziţionat săptămâna trecută, la o licitaţie organizată la Paris, transmite Antena 3.

„Am promis că astăzi voi anunţa cine este beneficiarul fondului Cioran. Am considerat că Academia Română, care are datoria de a conserva limba română, trebuie să păstreze aceste manuscrise”, a spus George Brăiloiu.

Omul de afaceri George Brăiloiu urmează să primească Meritul Academic, pentru că a recuperat aceste manuscrise şi a decis să le doneze statului român.

„A fost o veste extraordinară care ne-a plăcut tuturor şi a plăcut tuturor celor interesaţi. Este un gest formidabil”, a apreciat acad. Eugen Simion.

Cele 123 de manuscrise şi documente personale ale lui Emil Cioran au fost vândute pentru 500.000 de euro. Suma a fost considerată prea mare de Ministerul Român al Culturii, care nu a participat la licitaţie.

„Statul a avut doi reprezentanţi – TVR şi Biblioteca Centrală Universitară. Felicit gestul lui Brăileanu şi alţii să-i urmeze exemplul”, a spus premierul Emil Boc.

Ministerul Culturii s-a scuzat pentru neparticiparea la licitaţia pentru manuscrisele lui Cioran. „Nu am ştiut de licitaţie, în ultima clipă am aflat şi nu am avut cum să participăm la licitaţie”, a explicat ministrul Culturii, Kelemen Hunor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.