Acasă Uncategorized Bucureşti: “Micul Bach al României” în concert la Teatrul de Operetă Ion...

Bucureşti: “Micul Bach al României” în concert la Teatrul de Operetă Ion Dacian

DISTRIBUIȚI

100106 – 12042011 – Joi, 14 aprilie 2011, începând cu orele 19.00, foaierul Teatrului Naţional de Operetă Ion Dacian va găzdui primul concert din cadrul Stagiunii Cammerata, susţinută de Matei Bucur Mihăescu – supranumit „micul Bach al României” – şi orchestra sa, Cammerata. Stagiunea, care îl prezintă pe acest tânăr muzician de excepţie, este organizată de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian. Evenimentul va beneficia de prezenţa unui invitat de seamă, în persoana muzicologului Vasile Donose.

Prezent pentru prima dată într-o triplă ipostază de pianist, compozitor şi dirijor, Matei Bucur Mihăescu este recunoscut ca un fenomen – un talent muzical complex. A compus peste 80 de lucrări de muzică clasică, a înregistrat trei CD-uri în interpretare proprie, iar talentul său a impresionat muzicieni de renume internaţional. Tânărul este recunoscut ca fiind un geniu pentru creaţiile sale, dar şi pentru modul în care interpretează. Repertoriul său pianistic acoperă peste 400 de ani de muzică cuprinzând lucrări cu stiluri variate şi cu grad ridicat de dificultate din creaţiile compozitorilor clasici, moderni şi contemporani.

În cadrul acestei stagiuni, Matei Bucur Mihăescu va susţine împreună cu orchestra Cammerata, o serie de concerte camerale, din programul cărora vor face parte, în exclusivitate, piese compuse de tânărul supranumit „micul Bach al României”.

Alături de Matei Bucur Mihăescu vor evolua tineri muzicieni, elevi şi studenti talentaţi, membri ai orchestrei Cammerata, fondată de Matei Bucur Mihăescu în anul 2008. În cadrul Stagiunii Cammerata îşi mai dau concursul: cvartetul Mateo, înfiinţat de Matei Bucur Mihăescu, deosebit de apreciat de la prima apariţie, atât pentru formula instrumentală (clavecin/pian, flaut, oboi, fagot) cât şi prin repertoriul original abordat, precum şi alţi solişti instrumentişti şi vocali. De fiecare dată, dirijorul orchestrei va fi Matei Bucur Mihăescu.

Pentru talentul şi activitatea sa de excepţie, Matei este sprijinit în dezvoltarea sa de către Fundaţia Dan Voiculescu, în calitate de bursier al fundaţiei si membru al Clubului de Excelenţă.

Următoarele concerte din cadrul Stagiunii Cammerata  vor  avea loc în zilele de 20 mai şi 9 iunie a.c., începând cu orele 19.00, în foaierul Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian”.

Intrarea la toate cele trei concerte se va face pe bază de invitaţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.