Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Finanţelor: “Luăm foarte în serios reducerea CAS pentru angajator”

Bucureşti: Ministrul Finanţelor: “Luăm foarte în serios reducerea CAS pentru angajator”

DISTRIBUIȚI

100175 – 14042011 – Ministerul Finanţelor Publice (MFP) analizează foarte serios reducerea contribuţiilor sociale pentru angajator, iar această măsură se va decide împreună cu FMI şi Comisia Europeană, a declarat, joi, ministrul de resort, Gheorghe Ialomiţianu.

„Foarte mulţi investitori cer stabilitate macroeconomică. Sigur că lucrurile acestea la asigurăm. Ne gândim să venim şi cu nişte măsuri anticiclice. Luăm foarte în serios reducerea CAS pentru angajator, lucru care îl vom decide împreună cu FMI şi CE pentru că suntem într-un parteneriat”, a spus Ialomţianu, la un seminar organizat de Consiliul Investitorilor Străini.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor nu ia în calcul modificarea cotei unice, deşi există discuţii publice privind o asemenea măsură.

„Sunt voci care spun să reducem TVA. Guvernul nu este în măsură să reducă TVA pentru că ne asigură în cea mai mare parte finanţarea cheltuielilor publice. Nu ne permitem să reducem acest impozit, să ne gândim la CAS pentru a face costul forţei de muncă mai redus”, a spus ministrul.

Ialomiţianu a menţionat că Ministerul Finanţelor va asigura şi resurse pentru investiţii şi, în contextul în care a trecut la o politică bugetară multianuală.

Contribuţiile de asigurări sociale ar putea fi reduse cu unul până la trei puncte procentuale, dar momentul scăderii ar putea fi amânat pentru anul viitor, în funcţie de gradul de colectare a veniturilor bugetare, declara săptămâna trecută Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.