Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Traian Igaş a discutat cu prefectul provinciei Milano modalităţi de...

Bucureşti: Ministrul Traian Igaş a discutat cu prefectul provinciei Milano modalităţi de integrare a românilor din Italia

DISTRIBUIȚI

99786 – 01042011 – O delegaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor, condusă de ministrul Traian Igaş, a avut vineri, la sediul M.A.I., o întâlnire cu o delegaţie din Italia în fruntea căreia s-a aflat prefectul provinciei Milano, Gian Valerio Lombardi.

Cu această ocazie, ministrul român a subliniat bunele relaţii de cooperare dintre cele două state, dezvoltate în baza Parteneriatului Strategic Consolidat, în cadrul căruia, relaţiile stabilite între autorităţile administraţiei publice locale din România şi autorităţi publice locale din Republica Italiană ocupă un loc important.

În cursul dialogului, ministrul a arătat că MAI va încuraja şi sprijini încheierea de acorduri de cooperare între autorităţile publice locale din Italia şi autorităţi publice locale din România. „Considerăm necesar ca domeniile şi acţiunile pe care se vor axa documentele de cooperare să vizeze modalităţi concrete pentru integrarea socio-economică a cetăţenilor români în comunităţile din Italia precum şi modalităţi concrete de cooperare între comunităţile locale de origine din România şi comunităţile locale din Italia unde s-au stabilit cetăţeni români”, a precizat Traian Igaş.

În prezent există 212 acorduri de cooperare încheiate între autorităţi publice locale din 38 de judeţe din România şi autorităţi similare din Italia, care vizează, în principal, domeniile cultură şi educaţie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.