Acasă Uncategorized Bucureşti: Măsuri pentru o cooperare mai bună în şi între instituţiile MAI

Bucureşti: Măsuri pentru o cooperare mai bună în şi între instituţiile MAI

DISTRIBUIȚI

100291 – 19042011 – Ministrul Traian Igaş,  a dispus marţi, în cadrul unei şedinţe de lucru cu şefii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea cooperării  intra şi interinstituţionale, în scopul creşterii gradului de eficienţă a activităţilor desfăşurate pentru siguranţa cetăţeanului, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Astfel, ministrul a cerut ca, în  perioada imediat următoare, conducerea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Generale al Poliţiei Române, împreună cu specialiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, să desfăşoare, în baza unui plan stabilit conform Strategiei Anticorupţie a MAI, acţiuni de informare şi prevenire la nivelul întregii ţări, cu personalul Poliţiei Române cu atribuţii în domeniul rutier.

Imediat după perioada Sărbătorilor de Paşti, şefii structurilor MAI şi reprezentanţi ai acestora se vor deplasa în judeţe pentru a observa la faţa locului modul în care unităţile teritoriale ale ministerului acţionează în sistem integrat în vederea îndeplinirii atribuţiilor conferite prin lege pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi combaterea eficientă a criminalităţii sub toate formele ei.

Concret, se va urmări modul în care unităţile teritoriale cooperează în punerea în aplicarea a unor planuri de acţiune comune destinate creşterii gradului de siguranţă al cetăţeanului, precum şi modul în care relaţionează pentru identificarea problemelor şi soluţiilor în plan operativ. În funcţie de situaţie se vor dispune măsuri pentru îmbunătăţirea cooperării între structurile MAI, precum şi între acestea şi autorităţile locale. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.