Acasă Uncategorized Bucureşti: Neimpozitarea pensiilor mici şi TVA de 5% la alimente, respinse de...

Bucureşti: Neimpozitarea pensiilor mici şi TVA de 5% la alimente, respinse de deputaţii din Comisia de buget-finanţe

DISTRIBUIȚI

99899 – 06042011 – Comisia de buget-finante a Camerei Deputatilor a respins, marti, legea privind reducerea TVA la 5% la produsele alimentare de baza si legea privind neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei, admitand astfel solicitarile sefului statului privind reexaminarea acestor legi. Cele doua cereri de reexaminare formulate de catre presedintele Traian Basescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si legii privind neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei au fost respinse, in urma cu doua saptamani de Senat, care a mentinut, astfel, textul legislativ initial.Proiectul legislativ propus de opozitie a fost adoptat

 

 

 

 

 

 

 

in 19 octombrie anul trecut si trimis presedintelui spre promulgare, dupa ce deputatii puterii au invocat o eroare de comunicare la votul lor favorabil. Principala prevedere a legii este reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza.

Tot pe 19 octombrie 2010, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca “venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare”. A doua zi, deputatii PDL, intre care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala in favoarea celor doua proiecte.

Aceste legi vor merge in plenul Camerei Deputatilor care este forul decizional. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.