Acasă Uncategorized Bucureşti: Opt şefi din Poliţia de Frontieră Vaslui vor fi cercetaţi

Bucureşti: Opt şefi din Poliţia de Frontieră Vaslui vor fi cercetaţi

DISTRIBUIȚI

99927 – 06042011 – Ofiţerii din cadrul Serviciului Control si ofiţeri specialişti pe diferite linii de muncă din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) au verificat în perioada 28 martie – 1 aprilie 2011, modul de îndeplinire a atribuţiilor specifice de către lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi.

Totodată, a fost verificată activitatea conducerii celor două structuri, în scopul evaluării rezultatelor obţinute, a competenţei şi capacităţii managementului, analizării indicatorilor specifici de performanţă, a modului de implementare a programelor şi strategiilor prioritare ale Poliţiei de Frontieră Române, cât şi al identificării şi corectării deficienţelor constatate.

Din verificările efectuate, au fost constatate deficienţe în activitatea managerială, precum şi neglijenţă sau lipsă de preocupare în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu manifestată de ofiţerii cu funcţii de conducere din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi Sectorului PF Huşi, constând în ineficienţa controalelor desfăşurate şi a muncii operative şi informative, insuficienta implicare în combaterea traficului ilegal cu ţigări, precum şi lipsa de fermitate în aplicarea unor măsuri disciplinare.

De asemenea, s-a constatat neimplicarea sau implicarea superficială a ofiţerilor cu funcţii de conducere în activităţile de prevenire a faptelor de corupţie în rândul propriului personal, rezultatele la nivel teritorial pe aceasta linie fiind nule.

Ca urmare a celor constatate, a fost dispusă măsura cercetării prealabile faţă de şeful IJPF Vaslui, adjunctul împuternicit al şefului de inspectorat, şeful Sectorului PF Huşi, adjunctul şefului Sectorului Huşi, şeful Biroului Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere din IJPF Vaslui, şeful Biroului Supraveghere şi Control a Trecerii Frontierei din IJPF Vaslui, şeful PTF Albiţa şi şeful Biroului Cabinet.

La finalizarea cercetării prealabile, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, faţă de cei în cauză vor fi luate măsurile care se impun, în funcţie de gravitatea faptelor.

Alţi trei ofiţeri operativi din cadrul IJPF Vaslui au fost atenţionaţi, fiind dispuse 40 de măsuri organizatorice, respectiv de remediere a disfuncţiilor şi deficienţelor constatate la nivelul inspectoratului.

În cursul lunilor februarie şi martie a.c., din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei de Frontieră, chestor principal de poliţie Ioan Buda, au fost evaluate IJPF Suceava, IJPF Caraş-Severin şi IJPF Timiş, în urma controlului fiind dispusă cercetarea prealabilă a 22 ofiţeri, din care 19 cu funcţii de conducere. Totodată, 13 ofiţeri cu funcţii de conducere – şefii celor trei inspectorate, adjuncţii lor, precum şi alţi şapte şefi birouri sau sectoare – au fost eliberaţi din funcţii, la cerere.

Activitatea de evaluare va continua la nivelul tuturor structurilor subordonate Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.