Acasă Uncategorized Bucureşti: Pacienţii din nouă unităţi sanitare care se reprofilează nu mai primesc...

Bucureşti: Pacienţii din nouă unităţi sanitare care se reprofilează nu mai primesc tratament şi hrană de la 1 aprilie

DISTRIBUIȚI

99863 – 05042011 – Ministerul Sănătăţii informează că un număr de 4238 cereri de redistribuire au fost depuse la direcţiile de sănătate publică, conform datelor transmise din teritoriu. Dintre acestea, 1851 au fost soluţionate, reprezentând 76% dintre cererile personalului care a optat pentru redistribuire în acelaşi judeţ.

Prima etapă de redistribuire se va încheia astăzi.

Redistribuirea personalului din unităţile sanitare care se reprofilează se face în trei etape.

În zilele de 4 şi 5 aprilie 2011, irecţiile de sănătate publică realizează redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ.

Pentru angajaţii care nu şi-au ales un post sau nu au avut loc în acelaşi judeţ, redistribuirea se va face, în zilele de 14 şi 15 aprilie 2011, în unităţile din judeţele limitrofe.

Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, cu redistribuirea la nivel naţional. La această ultimă redistribuire vor participa angajaţii care au optat direct pentru această etapă sau cei care nu au putut fi redistribuiţi în primele două etape, din diverse motive.

În peste 89,4% dintre unităţi sanitare reprofilate, pacienţii au fost externaţi sau transferaţi în unităţi, în funcţie de decizia medicilor. Cei 1852 pacienţi care nu mai necesitau tratament au fost externaţi, iar 187 pacienţi pentru care personalul medical a stabilit continuarea tratamentului au fost transferaţi în alte unităţi sanitare.

“Mai avem nouă unităţi sanitare în care mai sunt pacienţi. Atrag atenţia managerilor şi autorităţilor locale că poartă întreaga responsabilitate faţă de aceşti bolnavi, deoarece, de la 1 aprilie 2011, spitalele nu mai au finanţare de la casele de asigurări nici pentru serviciile medicale, nici pentru cele de hrană şi cazare”, a declarat ministrul Sănătăţii Cseke Attila, luni, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale sanitare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.