Acasă Uncategorized Bucureşti: Platformă pentru companiile româneşti care vor să vină sau să revină...

Bucureşti: Platformă pentru companiile româneşti care vor să vină sau să revină pe piaţa din Irak

DISTRIBUIȚI

100360 – 21042011 –  Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut joi convorbiri cu omologul din Republica Irak, Hoshyar Zebari, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti.

Discuţiile au reconfirmat dorinţa ambelor părţi de a aprofunda dialogul politico-diplomatic de cooperare în multiple planuri cu Republica Irak, inclusiv din perspectiva avantajelor oferite de calitatea României de stat membru al Uniunii Europene

Ministrul român a arătat că valorificarea potenţialului real existent între cele două ţări va permite într-un viitor apropiat deschiderea unui consulat la Erbil, în nordul Irakului, precum şi a unui birou economic. Şeful diplomaţiei române a mulţumit omologului irakian pentru „ajutorul personal acordat acestui proiect” şi a anunţat că o delegaţie a Ministerului de Externe se va deplasa în următoarele zile la Erbil pentru a stabili toate detaliile.

Teodor Baconschi şi-a exprimat convingerea că acest proiect va crea o platformă pentru intrarea companiilor româneşti pe piaţa din regiune. „Există companii din industria cimentului, sectorul petrolier, sectorul energetic, construcţii civile şi industriale, dar şi din industria chimică şi petrochimică, companii româneşti care îşi doresc să vină sau să revină pe piaţa din Irak. Sperăm ca printr-un viitor acord de protejare reciprocă a investiţiilor să facilităm această inserţie”, a declarat şeful diplomaţiei române.

Ministrul irakian de Externe a subliniat deschiderea ţării sale pentru cooperarea cu România pe toate planurile. „Suntem pregătiţi pentru o cooperare cu România într-o serie de domenii, un element esenţial în acest sens fiind încheierea unui acord bilateral privind protecţia investiţiilor. Piaţa irakiană este deschisă pentru companiile româneşti într-o serie de domenii precum energie, petrol şi gaz, infrastructură, Irak având potenţialul de a oferi o serie de oportunităţi oamenilor de afaceri români”, a arătat oficialul irakian. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.