Acasă Uncategorized Bucureşti: Reciprocitate in invatamantul militar roman si bulgar

Bucureşti: Reciprocitate in invatamantul militar roman si bulgar

DISTRIBUIȚI

99854 – 04042011 – Generalul maior Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, l-a primit luni, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pe generalul Simeon Hristov Simeonov, şeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, aflat în vizită oficială în ţara noastră.

În cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate din Balcanii de Vest şi din regiunea extinsă a Mării Negre, la participarea Armatei României la operaţii şi misiuni internaţionale şi la cooperarea militară bilaterală. De asemenea, a fost prezentată experienţa în procesul de modernizare şi transformare a Forţelor Armate ale României ca ţară membră NATO şi UE şi au fost discutate posibilităţile de pregătire a personalului prin oferirea de locuri pentru urmarea de forme de instrucţie la unităţi de învăţământ, la reciprocitate.

Generalul Simeonov a fost primit, tot luni, şi de Viorel Oancea, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, şi a depus o coroană de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol.

În programul delegaţiei bulgare sunt prevăzute şi vizite în mai multe unităţi militare din teritoriu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.