Acasă Uncategorized Bucureşti: Reglementări mai aspre pentru autorizarea construcţiilor pe Litoral

Bucureşti: Reglementări mai aspre pentru autorizarea construcţiilor pe Litoral

DISTRIBUIȚI

100148 – 14042011 – Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă care modifică şi completează Legea 597/2001 privind măsurile de protecţie şi autorizarea construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre. Potrivit noilor reglementări, construcţiile care vor fi ridicate la o distanţă mai mică de 300 de metri liniari de la linia valului înspre mal, chiar dacă au autorizaţie de construcţie, vor fi demolate, iar autorizaţiile lor de construcţie vor fi considerate nule de drept, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. “Modificarea pe care noi am făcut-o astăzi (n. r. – miercuri) se referă la posibilitatea de a interveni,

 

 

 

 

 

 

în acelaşi fel în care o facem conform ordonanţei 41/2010 şi în cazul construcţiilor ridicate cu autorizaţie, dar cu autorizaţie emisă cu încălcarea legii 597/2001. Aceste construcţii, care sunt ridicate în limita a 300 de metri liniari de la limita valului înspre mal, după 2001, şi care sunt supuse legii 597/2001, vor suporta sancţiunile din vechea lege. Pentru toate construcţiile care sunt în diverse stadii de execuţie sau pentru cele care ar urma să se autorizeze în mod ilegal de acum încolo, sancţiunea pe care noi o introducem este demolarea respectivelor construcţii”, a explicat ministrul Elena Udrea.

Ministrul a specificat că a fost necesară modificarea acestui act normativ deoarece autorităţile locale au continuat să autorizeze lucrări de construcţie în acest perimetru, în perioada 2001-2010, deşi Legea 597/2001 interzicea construirea în limita a 300 de metri liniari de la linia valului înspre mal. Ministrul Elena Udrea a adăugat că acest lucru a fost posibil întrucât sancţiunile aplicate pentru acordarea autorizaţiilor cu încălcarea Legii 597/2001 au constat în amenzi modice.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îşi va asuma coordonarea acţiunii de combatere a fenomenului construirii ilegale. În acest sens, ministrul de resort a invocat atribuţiile pe care le are în ceea ce priveşte construcţiile, arhitectura, urbanismul în România.

„Adoptarea acestei OUG continuă seria actelor normative prin care se încearcă controlarea fenomenului construcţiilor ilegale”, a conchis ministrul Elena Udrea. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.