Acasă Uncategorized Bucureşti: Senatul intensifică ritmul de lucru pentru că sunt multe legi pe...

Bucureşti: Senatul intensifică ritmul de lucru pentru că sunt multe legi pe cale de a fi adoptate tacit

DISTRIBUIȚI

100426 – 26042011 –  Biroul Permanent al Senatului a decis ca săptămâna viitoare să se desfăşoare şedinţe de plen luni, marţi şi miercuri, având în vedere numărul mare de acte normative care au ca termen de adoptare tacită data de 5 mai, a precizat vicepreşedintele Ioan Chelaru după şedinţa de marţi a forului de conducere al Senatului.

Membrii Biroului Permanent au luat act de scrisoarea adresată Senatului de doi judecători care solicită repunerea în discuţie a unui proiect de act normativ referitor la modificarea statutului judecătorilor şi procurorilor, document care din decembrie 2010, când a fost înregistrat la Senat, nu a mai fost luat în dezbatere.

De asemenea, forul de conducere al Senatului a stabilit programul pentru declanşarea procedurilor de numire, de către plenul reunit al celor două Camere, a Avocatului Poporului, în condiţiile în care la data de 15 mai 2011 expiră cel de-al doilea mandat de cinci ani al actualului Avocat al Poporului, Ioan Muraru.

Senatorul Ioan Chelaru a arătat că Biroul Permanent a aprobat memorandumurile interne referitoare la activităţile parlamentare externe, precum şi o analiză a bugetului actual al Senatului, urmând să se facă un demers către Guvernul României pentru asigurarea sumelor necesare organizării în ţara noastră, în acest an, a Adunării Parlamentare NATO. Totodată, membrii Biroului Permanent au aprobat modificarea unor tarife pentru vizitele organizate pe spaţiile instituţiei, precum şi un memorandum intern referitor la perfecţionarea şi eficientizarea Serviciilor Senatului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.