Acasă Uncategorized Bucureşti: Servicii publice online la Arhivele Naţionale

Bucureşti: Servicii publice online la Arhivele Naţionale

DISTRIBUIȚI

100364 – 21042011 –  Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a semnat joi, alături de ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Valerian Vreme, un contract de finanţare din fonduri structurale pentru proiectul „Sistem Informatic Integrat pentru Gestiunea Serviciilor oferite Clienţilor Arhivelor Naţionale”.

Valoarea totală a proiectului este de 26.658.760,00 lei, din care valoarea nerambursabilă este de 21.474.000,00, perioada de implementare fiind de 15 luni.

Scopul proiectului constă în administrarea centralizată informatizată a serviciilor oferite de Arhivele Naţionale către cetăţeni, cercetători şi instituţii.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte: eficientizarea serviciilor şi micşorarea timpilor de răspuns la solicitări; controlul şi securizarea datelor emise (existenţa unei baze de date electronică, de înregistrare a solicitărilor şi a răspunsurilor la acestea, ar permite eliminarea erorilor umane, a inadvertenţelor din documentele emise); facilitarea activităţii instanţelor de judecată şi a administraţiilor locale în procesul de reconstituire a drepturilor de proprietate, de punere în posesie şi de rezolvare a litigiilor legate de aceasta; facilitarea accesului public la documentele de importanţă cultural-istorică şi practică. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.