Acasă Uncategorized Bucureşti: Si detinutii sarbatoresc Pastele

Bucureşti: Si detinutii sarbatoresc Pastele

DISTRIBUIȚI

99851 04042011 – În unităţile penitenciare din ţară  se vor derula, începând cu 4 aprilie a. c., activităţi specifice sărbătorilor pascale, cum ar fi: vizite la mănăstiri, schituri, biserici din localitate, muzee, săli de expoziţie, centre de zi şi noapte pentru copii, centre de plasament pentru copii şi tineri, azile de bătrâni; evenimente cultural-artistice şi a unor expoziţii cu specific pascal (icoane, ouă încondeiate, sculpturi, felicitări); vizite între persoanele private de libertate şi copii acestora, aflaţi în centrele de plasament.

În derularea acestor activităţi, un rol deosebit de important îl vor avea atât educatorii din sistemul penitenciar, cât şi preoţii capelani care vor acorda asistenţă tuturor categoriilor de persoane private de libertate, indiferent de apartenenţa religioasă a acestora.

Aceste activităţi fac parte din proiectul „Sfintele Sărbători de Paşti” iniţiat de Direcţia Reintegrare Socială din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Prin acest proiect se doreşte promovarea, respectarea şi transmiterea tradiţiilor spirituale şi a obiceiurilor populare româneşti în rândul persoanelor private de libertate aflate în unităţile penitenciare, precizează un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.