Acasă Uncategorized Bucureşti: Stimulente financiare pentru personalul medical din patru judeţe

Bucureşti: Stimulente financiare pentru personalul medical din patru judeţe

DISTRIBUIȚI

100180 – 14042011 – Medicii şi asistenţii medicali din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale din judeţele Bihor, Brăila, Hunedoara şi Satu Mare vor putea beneficia de venituri suplimentare.

Ministerul Sănătăţii lansează în această vară un Program pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice aflate în reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale.

Începând de joi, proiectul Ordonanţei de urgenţă pentru aprobarea Programului pilot de stimulare financiară a personalului din unităţile sanitare publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice, care conţine detalii despre acest program, se va afla în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la secţiunea Transparenţă Decizională.

Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unităţile sanitare administrate de autorităţile locale din cele patru judeţe care au acceptat să participe la proiectul Ministerului Sănătăţii, vor putea beneficia lunar, sau trimestrial de venituri suplimentare în bani de la  bugetul autorităţii locale.

Aceste stimulente financiare se vor acorda în baza unor criterii de performanţă stabilite de către Ministerul Sănătăţii, la care se pot adăuga altele ale autorităţilor publice locale, conform actului normativ.

Dintre criteriile stabilite de Ministerul Sănătăţii, amintim comportamentul personalului medico-sanitar faţă de pacienti prin chestionarea acestora, rezultatele obtinute de medic la cresterea  raportului bolnavi tratați ambulator și în regim de spitalizare, comparativ cu  bolnavi internati in regim de spitalizare continua sau  timpul de asteptare a pacientilor programati la ambulatoriile de specialitate.

La data de 1 martie 2011, Ministerul Sănătăţii a anunţat intenţia de a iniţia un program pilot de finanţare suplimentară a medicilor din spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale. Atunci a fost transmisă o solicitare structurilor associative ale administraţiei publice locale de a comunica dacă există autorităţi ale administraţiei publice locale interesate să susţină un astfel de program.

Până în prezent au răspuns acestei solicitări, Primăria municipiului Oradea, Consiliul judeţean Brăila, Consiliul Local al municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Satu Mare.

“În perioada dezbaterii publice, aşteptăm şi alte autorităţi locale interesate de a accesa programul iniţiat de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.