Acasă Uncategorized Budapesta: Dinel Staicu va fi prezentat instanţei pentru decizia de extrădare în...

Budapesta: Dinel Staicu va fi prezentat instanţei pentru decizia de extrădare în România

DISTRIBUIȚI

100334 – 21042011   Dinel Staicu, mai nou Dinel Nutu, va fi prezentat joi in fata unei instante ungare in vederea luarii unei decizii privind extradarea in Romania, au comunicat miercuri autoritatile ungare Ambasadei Romaniei la Budapesta.Autoritatile maghiare au confirmat marti Ambasadei Romaniei la Budapesta retinerea cetateanului Dinel Nutu (Staicu). Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, marti seara, la Slatina, ca a fost prins in Ungaria Dinel Staicu si ca acesta urmeaza sa fie trimis

 

 spre tara. El a precizat ca Dinel Staicu a parasit tara inainte de a fi data hotararea judecatoreasca in cazul sau.

 

Pe 4 aprilie, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au condamnat pe directorul SIF Oltenia, Dinel Staicu, si pe fostul presedinte al Bancii Internationale a Religiilor, Ion Popescu, la cate 7 ani de inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si complicitate la aceasta infractiune, in dosarul fraudarii BIR.

Ulterior, magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au emis un mandat european de arestare pe numele lui Dinel Nutu, noul nume al directorului SIF Oltenia, Dinel Staicu, care fugise din tara sustragandu-se de la executarea pedepsei.

Mandatul european de arestare a fost pus in executare de catre Interpol, existand informatii ca directorul SIF Oltenia ar fi parasit Romania.

 Dupa ce a fost condamnat, Dinel Staicu a fost dat in urmarire generala, avand in vedere ca politistii nu l-au gasit la domiciliul sau din Sectorul 2 al Capitalei. Ei au avut surpriza sa afle ca Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu, actele de identitate fiindu-i eliberate de Biroul de Evidenta a Populatiei cu cateva zile inainte de a fi condamnat de Curtea de Apel Bucuresti. – – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.