Acasă Uncategorized Chişinău: La Chişinău au fost comemorate victimele catastrofei de la Cernobîl

Chişinău: La Chişinău au fost comemorate victimele catastrofei de la Cernobîl

DISTRIBUIȚI

100424 – 26042011 –  Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, alături de reprezentanţii administraţiei publice locale, a depus marţi flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, în legătură cu împlinirea a 25 de ani de la producerea catastrofei nucleare de la Cernobâl, Ucraina.

De asemenea, primarul de Chişinău a participat la mitingul de comemorare a victimelor acestei catastrofe, care s-a desfăşurat la Memorialul victimelor de la Cernobâl. La eveniment au fost prezenţi conducătorii de rang înalt ai Republicii Moldova, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, angajaţii Primăriei Chişinău şi membrii Asociaţiei „Cernobâl”, precizează un comunicat al Primăriei Chişinău.

În discursul său, Dorin Chirtoacă a calificat ziua de 26 aprilie 1986 drept „una tragică în istoria omenirii”, când au avut de suferit mai multe state – Ucraina, Belarus, Federaţia Rusă, România, Republica Moldova, Polonia etc. „Până în prezent, fiecare dintre noi purtăm consecinţele acestei catastrofe. Mai mult, o parte dintre noi, şi îndeosebi participanţii la lichidarea consecinţelor catastrofei au avut de suferit mai mult”, a remarcat primarul de Chişinău. Edilul a menţionat că participanţii la acele acţiuni merită tot respectul, pentru că de rând cu reprezentanţi ai altor state, au contribuit la stoparea răspândirii radiaţiei nucleare, unii chiar cu preţul vieţii, alţii cu boli şi alte consecinţe pentru sănătate. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.