Acasă Uncategorized Cluj-Napoca: Primul transplant de inimă artificială din România va fi realizat în...

Cluj-Napoca: Primul transplant de inimă artificială din România va fi realizat în primăvară la Cluj-Napoca

DISTRIBUIȚI

100217 – 15042011 – Ministerul Sanatatii a omologat aparatura pentru transplantul de inima artificiala care se va realiza, in premiera nationala, la Institutul Inimii “Nicolae Stancioiu” din Cluj-Napoca. Acest lucru inseamna ca, in aceasta primavara, va fi realizat primul transplant de inima artificiala din Romania.

“Vom stabili cu medicii italieni cand va fi realizat transplantul, oricum, cat de curand”, a explicat managerul Institutului Inimii, dr. Tudor Simionescu.

De altfel, la Congresul National de Chirurgie Cardiovasculara, medicii clujeni intentioneza sa prezinte operatiile de transplant de inima artificiala. Performanta medicala este posibila datorita unei colaborari cu o echipa de medici italieni de la “Ospedale Bambin Gesu”, din Roma. Medicii italieni vor fi si cei care vor sponsoriza aparatura pentru pacientii transplantati la Cluj-Napoca, transmite Citynews.

Jarvik 2000 este un implant definitiv, care are o greutate de 90 de grame, diametrul de 2,5 centimetri si lungime de 5,5 centimetri. Acesta se introduce in inima, inlocuind practic vetriculul stang al acestui organ. Dispozitivul este alimentat de o baterie externa si ii permite pacientului sa duca o viata normala.

“Creierul” sistemului este un computer care controleaza pompa. Dispozitivul costa 150.000 de euro, insa avantajul financiar al acestei interventii este acela ca, dupa implant, pacientul nu mai este nevoit sa plateasca un tratament medical.

Odata realizat transplantul de inima artificiala, acesta este definitiv, iar inima functioneaza pe baza bateriei care incarca dispozitivul. Medicii clujeni au identificat deja cativa potentiali primitori ai acestui dispozitiv, pacienti care sufera de insuficienta cardiaca in faza terminala. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.